askhansen.dk

Lise

Sommerferie 09

(1. august, 2009)

Her den anden sidste aften i sommerferien og sidste aften inden madpakkeproduktionen igen går igang er det vist på sin plads at dvæle lidt ved de sidste tre ugers begivenheder. Er vi udhvilede og klar til et langt arbejdsefterår? Hmm.. Var det den rigtige slags ferie vi valgte? Helt bestemt. Nåede vi alt det vi gerne ville? Nå ja, næsten.

Vi lagde ud med en uge på Læsø – den første “rigtige” ferie siden børnenes ankomst, hvor vi ikke blot har lånt et hold forældres hus eller lignende. Og attention alle jer som ikke rigtig kender til Læsø – kan I så se at komme afsted! Her finder man den særeste blanding af nærmest intet sindsoprivende at tage sig til kombineret med alverdens “forlystelser”. Man er befriende fri for tivolier, sommerlande, aktiveringsparker etc. Til gengæld er der strande og krabber at finde overalt, så med fiskenet, spand og badebukser fordrives hurtigt en uges tid. Kombineret med obligatoriske besøg på f.eks. saltsyderi og glaspusteri (hvor 4-årige Uffe viste sig at være voldsomt interesseret i begge produktionsprocesser!), små cykelture, legepladser, ludo, rødvin og is i uendelige baner var det en ualmindelig vellykket ferie for både børn og voksne.

Vel tilbage i Langå har vi været på småudflugter til børnejazz, Moesgård Museum, Vikingetræf og nå ja, Djurs Sommerland samt Børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense – sidstnævnte et fantastisk eventyrligt og magisk sted, som meget varmt kan anbefales, hvis I med små børn skulle komme forbi det odensanske. Vi har besøgt og haft besøg af venner og familie (lange skønne aftener er det ind imellem blevet til) og vi har da også fået lavet en lillebitte smule af de praktiske projekter der altid ligger og venter. Uffe har været en udsøgt fornøjelse at holde ferie sammen med – knægten er vist ved at blive stor! De sidste to års hysteri- og galskabsflipalder er vist faktisk ved at være ovre. Til gengæld har Tilde taget op, hvor Uffe slap. Pyha, hun kan være streng, stædig og voldsomt irriterende. Hun er dog også stadig glad, skøn, skør og fjollet, så de garvede forældre tager det i stiv arm!

Vi fik ikke primi-overnattet på naturlejrplads på Helgenæs og Jacob fik ikke Uffe med ud at sejle kajak og vi kunne da også godt have brugt lidt mere strandvejr, men alt det når vi nok en anden gang. Og faktisk er vi blevet så bidte af det her med at holde ferie, at vi allerede er ude i overvejelser om, om vi måske skal kaste os hovedkulds ud i en skiferie til vinter. Så har nogle gode ideer i forhold til ferie i sneen for to smårollinger og to voksne, hvoraf den ene voksne er absolut snejomfru, så sig endelig til.

Endnu ingen kommentarer.

Skriv en kommentar