askhansen.dk

Lise

Snevinter!

(17. januar, 2010)

Må efterhånden indrømme, at det føles lidt som om, at vinteren snart burde gå på held og foråret vise sit milde ansigt. Jeg ved dog jo godt, at vi kun er midt i januar og det kan vare laaaang tid endnu inden vi kan smide handsker og vinterstøvler. Klager dog ikke sådan for alvor:-) Vinteren har vist sig fra sin smukkeste, kolde og hvide side. Det har været fantastisk med udflugter i snedækket skov, ture på kælkebakken og sneoplyste mørke aftener. Tager gerne med at skulle skovle sne på en hjørnegrund og andre småbesværligheder, når bare vi undgår det værste regn og gråt i gråt. Men altså, forårets lys og lune, vil også blive budt velkommen:-)

I galleriet kan I se en række billeder fra store og små begivenheder i vinterens løb.

Lise

Sommerferie 09

(1. august, 2009)

Her den anden sidste aften i sommerferien og sidste aften inden madpakkeproduktionen igen går igang er det vist på sin plads at dvæle lidt ved de sidste tre ugers begivenheder. Er vi udhvilede og klar til et langt arbejdsefterår? Hmm.. Var det den rigtige slags ferie vi valgte? Helt bestemt. Nåede vi alt det vi gerne ville? Nå ja, næsten.

Vi lagde ud med en uge på Læsø – den første “rigtige” ferie siden børnenes ankomst, hvor vi ikke blot har lånt et hold forældres hus eller lignende. Og attention alle jer som ikke rigtig kender til Læsø – kan I så se at komme afsted! Her finder man den særeste blanding af nærmest intet sindsoprivende at tage sig til kombineret med alverdens “forlystelser”. Man er befriende fri for tivolier, sommerlande, aktiveringsparker etc. Til gengæld er der strande og krabber at finde overalt, så med fiskenet, spand og badebukser fordrives hurtigt en uges tid. Kombineret med obligatoriske besøg på f.eks. saltsyderi og glaspusteri (hvor 4-årige Uffe viste sig at være voldsomt interesseret i begge produktionsprocesser!), små cykelture, legepladser, ludo, rødvin og is i uendelige baner var det en ualmindelig vellykket ferie for både børn og voksne.

Vel tilbage i Langå har vi været på småudflugter til børnejazz, Moesgård Museum, Vikingetræf og nå ja, Djurs Sommerland samt Børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense – sidstnævnte et fantastisk eventyrligt og magisk sted, som meget varmt kan anbefales, hvis I med små børn skulle komme forbi det odensanske. Vi har besøgt og haft besøg af venner og familie (lange skønne aftener er det ind imellem blevet til) og vi har da også fået lavet en lillebitte smule af de praktiske projekter der altid ligger og venter. Uffe har været en udsøgt fornøjelse at holde ferie sammen med – knægten er vist ved at blive stor! De sidste to års hysteri- og galskabsflipalder er vist faktisk ved at være ovre. Til gengæld har Tilde taget op, hvor Uffe slap. Pyha, hun kan være streng, stædig og voldsomt irriterende. Hun er dog også stadig glad, skøn, skør og fjollet, så de garvede forældre tager det i stiv arm!

Vi fik ikke primi-overnattet på naturlejrplads på Helgenæs og Jacob fik ikke Uffe med ud at sejle kajak og vi kunne da også godt have brugt lidt mere strandvejr, men alt det når vi nok en anden gang. Og faktisk er vi blevet så bidte af det her med at holde ferie, at vi allerede er ude i overvejelser om, om vi måske skal kaste os hovedkulds ud i en skiferie til vinter. Så har nogle gode ideer i forhold til ferie i sneen for to smårollinger og to voksne, hvoraf den ene voksne er absolut snejomfru, så sig endelig til.

Jacob

Sculpture by the sea

(1. juli, 2009)

Forrige weekend var vi en tur i mindeparken i Århus. På turen derind var der pludseligt noget der trak Uffes opmærksomhed – der stod en gravemaskine som tilsyneladende havde gravet sig selv ned inde ved Tangkrogen, hvad var nu det for noget? Desværre havde vi ikke så meget tid til at se nærmere på det den dag.

(mere…)

Lise

Sol, bræk og skoldede ører

(10. april, 2009)

Yiha, sikke en start på påskeferien! Solen stråler fra en skyfri himmel klar til at kysse én på kinden i samme øjeblik dørene ud fra Jobcenter Århus bliver smækket op. I Langå venter en modtagelseskomite bestående af to glade unger og en skøn mand – de har en hemmelighed….Vi skal hjem og spise is i haven – mmm! Den skønne mand smutter afsted til fest, Uffe forsvinder over til genboen for at lege og den småsløje Tilde snupper en lille lur på sofaen – mor her trisser rundt, for hvad i alverden skal man stille op når man sådan har lidt tid for sig selv?!? Så bliver der hentet pommes fritter og pizza – ferien, foråret og fredagen skal vel markeres. Derefter Disney sjov med dertilhørende Disney slik – dog kun en beskeden lille slikskål til hver af ungerne – Vi ved jo da nemlig godt at alt for meget sukkerstads ikke er godt for de kære små, ikke sandt (så jeg sidder i skrivende stund og indtager resten af slikket – ja, man må bære meget på sine skuldre!) Tilde, som har været syg og derfor frasagt sig al mad de sidste to dage, kunne dog ikke klare dette orgie af is, fritter og slikkepind, hvilket halvvejs gennem Disney sjov resulterede i et springvand af pink opkast ud over tæppe, sofa, gulv og mor!!!! Behøver jeg beskrive nærmere? Nej, tænkte det nok. Synes alligevel lige jeg vil nævne at trods bad, sæbe og rent tøj er lugten af bræk særdeles insisterende inde på ungernes soveværelse. Og Uffe, som i går indtog en seng uden sengehest, ligger på gulvet og sover. Mor så X-factor “vi-genser-lige-det-hele-på-en-time”, så hørte altså ikke bumpet, da gutten trillede ud af sengen – beklager…Og snupper så lige en portvin mere – det er vel fredag aften.

I morgen drager vi i sommerhus med svigerfamilien – et eller andet sted kaldet Pøt? Og vi må hellere få købt noget solcreme. Uffe har raget årets første solskoldede ører til sig. Og da vi jo er de glade husejere skal påsken vel ellers bruges på haven og huset – måske en tur i svømmehallen og helt sikkert en tur til det nordjyske.

Jacob

Godt igang med ’09

(21. marts, 2009)

Så er vi efterhånden ved at være kommet et godt stykke ind i 2009. Der er da sket noget siden sidst selvom der ikke er blevet skrevet så meget. (mere…)

LiseJacob

Hurra Hurra Hurra – så bliver Uffe 4 år

(16. oktober, 2008)

I dag er det Uffes fødselsdag, hurra hurra hurra
han sikkert sig en gave får som han er ønsket sig i år
med dejlig chokolade og kager til….

Så blev det Uffe’s fødselsdag, og det er (hvis Uffe selv skal sige det) længe ventet. De sidste par dage er blevet brugt til planlægning af skattejagt for de børn der kommer fra børnehaven, og i går blev der fabrikeret edderkoppekager (chokolademuffins med lakrids-snørrebånds-ben, chokoladeknap-øjne og glasur-krop), og her til morgen har vi spist fødselsdagsmorgenmad (havregrød med flag).

Nu skal der pyntes fødselsdagsbord og laves frugtpindemadder. Og så kan de ellers bare komme an, de 15 andre snothvalpe fra børnehaven som her i formiddag invaderer vores hjem. HURAAAA for Uffe 4 år.

Jacob

Nyt på jobfronten – måske

(30. september, 2008)

Hmmm… Så engang en tidlig efterårsdag faldt man over en jobannonce, hvor der blev søgt en udviklingskemiker til Teknologisk Institut. Jeg tænkte i første omgang, at der jo er lang tid til at min kontrakt på UNI udløber (sommer 2009) og jeg da på ingen måde har travlt med at skulle finde andet job. Alligevel måtte jeg vel hellere få læst det opslag ordentligt igennem. Efter et par gennemlæsninger ser det faktisk mere og mere interessant ud. Måske er det ligenetop sådan en som mig de skal bruge? (mere…)

Lise

Sommerferie

(26. juli, 2008)

Så er ferien ved at nå vejs ende. På mandag starter Jacob og jeg på arbejde igen. To uger går bare afsindig hurtigt. Skønt har det været og jeg synes vi har formået at nå en masse hyggelige og sjove ting uden at stresse rundt. (mere…)

Lise

Jeg er så glad for min cykel….

(13. maj, 2008)

Sikke en vidunderlig pinse! Sol, sol og atter sol. Det meste af tiden opholdt vi os i det nordjyske med skovtur, badebassin og ikke mindst cykelture. Uffe, den lille gut, overraskede og imponerede os endnu engang. (mere…)

Jacob

En rigtig skodweekend…

(7. maj, 2008)

Så nærmede weekenden sig, som man havde glædet sig til i lang tid. Der skulle bygges legehus! Planerne var tegnet, tømmeret indkøbt og leveret, hjælperne bestilt. Alt hvad der manglede var at det skulle blive fredag. Men hvad skete der…. (mere…)

Næste side »