askhansen.dk

Lise

Sommerferie 09

(1. august, 2009)

Her den anden sidste aften i sommerferien og sidste aften inden madpakkeproduktionen igen går igang er det vist på sin plads at dvæle lidt ved de sidste tre ugers begivenheder. Er vi udhvilede og klar til et langt arbejdsefterår? Hmm.. Var det den rigtige slags ferie vi valgte? Helt bestemt. Nåede vi alt det vi gerne ville? Nå ja, næsten.

Vi lagde ud med en uge på Læsø – den første “rigtige” ferie siden børnenes ankomst, hvor vi ikke blot har lånt et hold forældres hus eller lignende. Og attention alle jer som ikke rigtig kender til Læsø – kan I så se at komme afsted! Her finder man den særeste blanding af nærmest intet sindsoprivende at tage sig til kombineret med alverdens “forlystelser”. Man er befriende fri for tivolier, sommerlande, aktiveringsparker etc. Til gengæld er der strande og krabber at finde overalt, så med fiskenet, spand og badebukser fordrives hurtigt en uges tid. Kombineret med obligatoriske besøg på f.eks. saltsyderi og glaspusteri (hvor 4-årige Uffe viste sig at være voldsomt interesseret i begge produktionsprocesser!), små cykelture, legepladser, ludo, rødvin og is i uendelige baner var det en ualmindelig vellykket ferie for både børn og voksne.

Vel tilbage i Langå har vi været på småudflugter til børnejazz, Moesgård Museum, Vikingetræf og nå ja, Djurs Sommerland samt Børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense – sidstnævnte et fantastisk eventyrligt og magisk sted, som meget varmt kan anbefales, hvis I med små børn skulle komme forbi det odensanske. Vi har besøgt og haft besøg af venner og familie (lange skønne aftener er det ind imellem blevet til) og vi har da også fået lavet en lillebitte smule af de praktiske projekter der altid ligger og venter. Uffe har været en udsøgt fornøjelse at holde ferie sammen med – knægten er vist ved at blive stor! De sidste to års hysteri- og galskabsflipalder er vist faktisk ved at være ovre. Til gengæld har Tilde taget op, hvor Uffe slap. Pyha, hun kan være streng, stædig og voldsomt irriterende. Hun er dog også stadig glad, skøn, skør og fjollet, så de garvede forældre tager det i stiv arm!

Vi fik ikke primi-overnattet på naturlejrplads på Helgenæs og Jacob fik ikke Uffe med ud at sejle kajak og vi kunne da også godt have brugt lidt mere strandvejr, men alt det når vi nok en anden gang. Og faktisk er vi blevet så bidte af det her med at holde ferie, at vi allerede er ude i overvejelser om, om vi måske skal kaste os hovedkulds ud i en skiferie til vinter. Så har nogle gode ideer i forhold til ferie i sneen for to smårollinger og to voksne, hvoraf den ene voksne er absolut snejomfru, så sig endelig til.

Jacob

Sculpture by the sea

(1. juli, 2009)

Forrige weekend var vi en tur i mindeparken i Århus. På turen derind var der pludseligt noget der trak Uffes opmærksomhed – der stod en gravemaskine som tilsyneladende havde gravet sig selv ned inde ved Tangkrogen, hvad var nu det for noget? Desværre havde vi ikke så meget tid til at se nærmere på det den dag.

(mere…)

Lise

Sol, bræk og skoldede ører

(10. april, 2009)

Yiha, sikke en start på påskeferien! Solen stråler fra en skyfri himmel klar til at kysse én på kinden i samme øjeblik dørene ud fra Jobcenter Århus bliver smækket op. I Langå venter en modtagelseskomite bestående af to glade unger og en skøn mand – de har en hemmelighed….Vi skal hjem og spise is i haven – mmm! Den skønne mand smutter afsted til fest, Uffe forsvinder over til genboen for at lege og den småsløje Tilde snupper en lille lur på sofaen – mor her trisser rundt, for hvad i alverden skal man stille op når man sådan har lidt tid for sig selv?!? Så bliver der hentet pommes fritter og pizza – ferien, foråret og fredagen skal vel markeres. Derefter Disney sjov med dertilhørende Disney slik – dog kun en beskeden lille slikskål til hver af ungerne – Vi ved jo da nemlig godt at alt for meget sukkerstads ikke er godt for de kære små, ikke sandt (så jeg sidder i skrivende stund og indtager resten af slikket – ja, man må bære meget på sine skuldre!) Tilde, som har været syg og derfor frasagt sig al mad de sidste to dage, kunne dog ikke klare dette orgie af is, fritter og slikkepind, hvilket halvvejs gennem Disney sjov resulterede i et springvand af pink opkast ud over tæppe, sofa, gulv og mor!!!! Behøver jeg beskrive nærmere? Nej, tænkte det nok. Synes alligevel lige jeg vil nævne at trods bad, sæbe og rent tøj er lugten af bræk særdeles insisterende inde på ungernes soveværelse. Og Uffe, som i går indtog en seng uden sengehest, ligger på gulvet og sover. Mor så X-factor “vi-genser-lige-det-hele-på-en-time”, så hørte altså ikke bumpet, da gutten trillede ud af sengen – beklager…Og snupper så lige en portvin mere – det er vel fredag aften.

I morgen drager vi i sommerhus med svigerfamilien – et eller andet sted kaldet Pøt? Og vi må hellere få købt noget solcreme. Uffe har raget årets første solskoldede ører til sig. Og da vi jo er de glade husejere skal påsken vel ellers bruges på haven og huset – måske en tur i svømmehallen og helt sikkert en tur til det nordjyske.

Jacob

Godt igang med ’09

(21. marts, 2009)

Så er vi efterhånden ved at være kommet et godt stykke ind i 2009. Der er da sket noget siden sidst selvom der ikke er blevet skrevet så meget. (mere…)